OVOCNO-KAROBOVÝ DEZERT

"Nemám čas, nestíham...", každý z nás to pozná, ale pritom chce zdravo, chutne a našej sexy postavičke lahodiace jedlo. Tento dezert dokáže toto všetko splniť, príprava je veľmi rýchla, je zdravý, hriešne dobrý a skrýva v sebe kombináciu bielkovín a monosacharidov. Tento dezert sa dá dokonale upraviť aj na  fitness verziu, stačí, ak pridáte proteín.
Karob resp. tzv. svätojánsky chlieb je vynikajúca a zdravšia varianta kakaa, je obohatený o vitamíny A, B, D, horčík, vápnik, železo a aminokyseliny. Obsahuje len 7 % tuku, zatiaľ čo kakao až 23 %, navyše má o 1/3 menej kalórií.. Jednoducho TOP sladkosť a prísada do dezertov, raňajkových jedál, čí sladkých hlavných jedál.

Ingrediencie na  4 dezertné misky:

1 väčší banán a 1 na zdobenie resp. vrstvenie
jahody na ozdobenie
180 g / 1 balenie / bieleho tofu
2 plytké PL arašidového masla / dostupné v sieti DM /
100 ml sójového resp. mandľového mlieka
5 PL karobu / dostupné v bioobchode ASTEVIA, OC Centrál /
2 PL kvalitného medu / dostupné v bioobchode alebo na trhu Miletička/
1 balíček vanilínového prášku alebo Ceylónska vanilka / dostupné v sieti DM alebo bioobch. ASTEVIA /

fitness verzia
1 plná odmerka vanilkového proteínu

Postup:

V miske si ponorným mixérom do hladka rozmixujeme banán, biele tofu a arašídové maslo.Do hladkej zmesi primiešame karob, utrieme do hladka, tak aby sme nemali žiadne hrudky. V prípade, že pracujeme aj s proteínom, primiešame ho spolu s karobom.. Dolejeme mlieko a dochutíme medom, vanilkovým práškom alebo ceylonskou vanilkou.Takto pripravený karobový krém vrstvíme do misiek, vrstva karobového krému, nakrájané jahody, karobový krém, vrstva banánu a na vrch dozdobíme ovocím.




Komentáre

Obľúbené príspevky