TEKVICOVÝ PIE S TVAROHOVOMASCARPONE KRÉMOM

Prvý jesenný deň už je za  nami a leto bohužial tiež. Každé ročné obdobie má ale jednoznačne svoje čaro. Milujem jesenné prechádzky, napadané lístie, vôňu pečenných gaštanov a jesenné pečenie. Tento víkend som sa tešila na návštevu svojej rodiny a preto som sa rozhodla pre nich napiecť sezónny koláčik z hokaido tekvice. Koláčik som robila po prvýkrát a jeho pridanou hodnotou je veľmi jednoduchá a rýchla príprava. Nech sa páči tu je recept.

Ingredience na okúhlu formu s priemerom 18 cm:

1 menšia hokaido tekvica
2 vajcia
3 PL kvetového medu

Suché suroviny:

120 g mandlí
1 ČL vanilkového Bourbon cukru
1ČL mletej škorice
1/2 ČL muškátového orieška
1 ČL bezfosfátového kypriaceho prášku
štipka soli

Ingrediencie na krém:

150 g bezlaktózového hrudkového tvarohu
3PL bezlaktózového mascarpone
1 ČL kvetového medu

trošku  škorice a pomletých lieskovcov a čerstvá mäta na ozdobu

Postup:

Ako prvé si na kocky nakrájame tekvicu hokaido a poukladáme na plech vytretý maslom alebo vystlaný papierom na pečenie. Tekvicu vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov, asi na 30 minút. Medzitým ako sa tekvica pečie si pripravíme suchú zmes na cesto. Mandle pomelieme na jemno a zmiešame s ostatnými suchými surovinami. Dopečenú tekvicu sme po vychladnutí ošúpali a vymixovali na pyré. Tekvicové pyré zmiešame s vajciami a medom. Nakoniec do tejto zmesi postupne primiešavame suchú zmes. Cesto potom vylejem do vymastenej okrúhlej formy a pečieme pri 180 stupňoch 40 minút.
Krém urobíme vymiešaním tvarohu, macarpone a medu pomocou kuchynského robotu. K
Hotový korpus po dopečení necháme vychladnúť, potrieme krémom a dáme do chladničky.



Komentáre

Obľúbené príspevky