RAW BROWNIE

Kto by nemiloval brownies... To by som nebola ja, keby som tradičný recept nevylepšila a urobila z neho aj bezlepkovú a bezlaktózovú verziu. Korpus brownie neobsahuje ani gram múky a vďaka datliam je sladký aj bez použitia cukru. Pridanou hodnotou tohto dezertu je jeho jednoduchá príprava, aj keď na konzumáciu si treba chvíľku počkať, lebo musí stuhnúť v chladničke.

Igrediencie na jednu štvorcovú formu:

150 g  ďatlí (200 g vanička ďatlí)
80 g vlašských orechov
20 g  para orechov
80 g  bezlepkových ovsených vločiek
6 PL karob
1 ČL vanilkového cukru
4 ČL vody

Ingrediencie na polevu:

5 PL karobu
4 PL medu
4 PL roztopeného kokosového oleja

Postup:

Vypeckované ďatle si namočíme na 20 minút do vody. Potom vyžmýkame vodu a spracujeme ich na pastu v kuchynskom mixéri. Rozmixujeme na jemnejšie všetky orechy a ovsené vločky. Nakoniec pridáme k ďatlovej paste a pridáme ostatné ingrediencie na korpus. Všetko spolu dobre vymixujeme do hladka. Utlačíme rovnomerne štvorcovej formy a dáme do chladnicky po dobu kým urobíme polevu. Polevu vytvoríme jednoducho vymiešaním  všetkých surovín, je trochu tuhšia, pretože použijeme plochú lopatku na natieranie pripraveného korpusu. Takto pripravené brownie dáme stuhnúť aspoň na 3 hodiny do chladničky a nakoniec ozdobíme kúskami ďatlí, fíg, resp. podľa chuti.




Komentáre

Obľúbené príspevky