BÁBOVKA

Bábovka, tradičný koláčik, ktorý má u každého doma stabilné miesto. Ja asi  nepoznám nikoho, kto by ju nemal rád. Dobrý recept na bábovku je záruka nadýchaného mäkkého cesta, ktorý často vonia po orechoch, kokose, čokoláde, sušenom ovocí a vlastne závisí od toho, ako si chceme bábovku pripraviť. U nás doma máme viacero receptov na bábovku, ale ja som sa rozhodla vymyslieť zase nový recept na bezlepkovú bábovku. Ak aj vy máte radi bábovky a máte chuť vyskúšať nový recept, tak vyskúšajte tento, verím, že Vám bude chutiť tak ako mne.

Ingrediencie:

150g Mix C múky Schär
180 g mletých pekanových orechov
120 g kokosového cukru
1 bezlepkový kypriaci prášok
2 PL karobu
200 ml bezlaktózového mlieka
6 vajíčok
2 hrste sušeného ovocia (ja som použila hrozienka a morušu)
karobový sirup

Postup:

Rúru predhrejeme na 190 stupňov a formu na bábovku vymastíme bezlaktózovým maslom a bezlepkovou múkou. V jednej miske vyšľaháme z bielkov sneh, postupne, keď už je sneh vyšľahaný primiešavame 2 PL kokosového cukru. V druhej miske vymiešame zo žĺtkov a 2 PL kokosového cukru krém, ktorý jemne primiešame do vyšľahaného snehu. Potom postupne primiešame pomleté orechy, múku, zvyšok cukru a bezlepkový kypriaci prášok. Nakoniec vlejeme mlieko a sušené ovocie. Polovicu zmesi vylejeme do formy. Do druhej polovice pridáme 2 PL karobu a lejeme do bábovkovej formy k prvej polovoici. Metličkou na šľahanie vytvoríme mramorový vzhľad. Nakoniec dáme bábovku piecť na cca 1 hodinu. Po dopečení bábovku vyberieme a ešte za tepla prevrátime s formou a navrh položíme vlhkú utierku, aby sa bábovka pekne vyklopila. Keď je bábovka hotová a chcete ju servírovať, môžeme ju preliať karobovým sirupom.




Komentáre

Obľúbené príspevky