NAHÁ MRKVOVO-ORECHOVÁ TORTA S MASCARPONE-RICOTTOVÝM KRÉMOM
Môj narodkový darček pre ocina, nahá mrkvovo-orechová torta s úžasným krémom z mascarpone, ricottou, kyslou smotanou a zázvorom. Tentokrát som piekla podľa lulusbakery, len moja tortička bola bez lepku a bez laktózy. Veľa plánov na víkend a deň má bohužiaľ len 24 hodín, alebo žeby našťastie?, preto som ju robila na dve fázy.V piatok večer som piekla korpus a keďže musel vychladnúť predtým než som ho rozdelila na 3 časti a naplnila, tak krém sa vyrábal v sobotu ráno, kávička v jedne rukej a mixér v druhej, takto vyzeralo moje sobotné ránko. Spojiť mascarpone, ricottu, kyslú smotanu, citrónovú kôru, natrúhaný zázvor a med, záruka nebíčka v papuľke. :) Výsledok ale stojí za to, úžasne vláčne cesto s jemným krémom v dvoch vrstvách. Všetkým bezlepkáčom odporúčam namiesto špaldovej múky používať Jizerku, upečiete úžasné korpusy na torty, piškótové cesto alebo nadýchanú bábovku. Cesto je ale zároveň ľahké.
Komentáre
Zverejnenie komentára