KOKOSOVOPERNÍKOVÉ PALACINKY

Palacinky, každý ich má rád. Čo môže byť lepsie ako dopriať si v slnečné nedeľné ráno sladké, ale zdravé, raňajky do postele. Veď rozmaznávať sa treba a víkendové rána sú na to ako stvorené.
Tradičný džem resp. Marmeládu som vymenila za arašidové maslo plne bielkovín, banán na energiu a nasekné vlašské orechy plné omega 3 mastných kyselín.

Ingrediencie na 10 palaciniek:

2 šálky celozrnnej grahamovej múky
1/2 šálkykokosovej múky
1/2 šálky kokosky
500 ml mandľového mlieka
2 PLmedu
4 vajcia
1 ČL  škorice
1 ČL korenia do perníka
2 ČL prášku do pečiva
kokosový olej
1 PL arašidového masla
banán
hrsť vlašských orechov

Postup:

V jednej miske zmiešame suché suroviny; múky, kokosku, škoricu, prášok do pečiva a perníkové korenie. Zvlášť, v druhej miske zmiešame mandľové mlieko, med a rozšľahané vajíčka. Na rozohriatej panvici rozpustíme kokosový olej a na takto rozohriatom oleji vytvárame palacinky.
Hotové palacinky potrieme arašidový maslom, poukladáme banán nakrájaný na kolieska, posypeme nahrubo nasekanými orieškami a nakoniec zrolujeme a polejeme medom.



Komentáre

Obľúbené príspevky