RAW VIANOČNÉ GULIČKY

Po napečených medovníčkoch som sa pustila do nepečených guličiek. Každý rok nám na vianočnom stole nesmeli chýbať rafaelo kokosové, čokoládové alebo gaštanové guličky. Ich prípravu zabezpečí mamina a ja k nim tento rok pridám ešte rumové figovo-ďatlové guličky. Do guličiek som pridala všetky ingrediencie, ktoré nám svojou vôňou a chuťou môžu pripomínať Vianoce. Guličky sú karobové, ale ak nemáte doma karob môžete ho nahradiť aj tmavým holandským kakaom. Nakoniec som ich obalila do bieleho sezamu a kokosu. A sú fakt, že mňamózne a môžu ich aj deti, lebo je v nich len rumová esencia a nie ozajstný rum. Budem sa musit veľmi premáhať, aby ich dosť ostalo na Vianoce. Tak šup pod deku, nachystať guličky, teplý čaj a vianočné rozprávky.  Nájdite si chvíľu voľna medzi umývaním okien, utieraním prachu a vypekaním. Vychutnajte si atmošku.

Ingrediencie na cca 42 guličiek:

150 g vykôstkovaných ďatlí
100 g fíg
1 a pol banánu
3 PL kokosového oleja
60 g karobu
6 PL strúhaného kokosu
1 ČL škorice
trošku perníkového korenia
2 ČL menšie rumovej esencie

biely sezam a kokos na obaľovanie

Postup:

Ďatle a figy namočíme na cca 4 hodiny do vlažnej vody. Potom ich vložíme do kuchynského robota a spolu s banánmi vymixujeme na pastu. Pridáme ostatné suroviny, ktoré spolu dobre vymiešame a v rukách tvoríme guličky, ktore obaľujeme v bielom sezame a kokose a guličky sú hotové.







Komentáre

Obľúbené príspevky